Ανακαλύψαμε ένα αυθεντικό Ιταλικό εστιατόριο στην περιοχή της Ιεράπετρας (και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό!) 🙂Το Μύρτος, ένα από τα πιο γνωστά και ιδιαίτερα χωριά της περιοχής, έχει την δική του ατμόσφαιρα. Είναι μια ανάμιξη του τοπικού παραδοσιακού στοιχείου, αφού έχει αρκετούς μόνιμους κατοίκους Μυρτιώτες, με μεγάλη δόση όμως από 70s! Το δεύτερο οφείλεται στου πολλούς «ξένους», μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες, που έχουν μείνει εδώ από την εποχή των Χίπης, ή που επιστρέφουν για να θυμηθούν τα παλιά. Ο λόγος για αυτό είναι ότι κάποτε, το Μύρτος, μαζί με τα Μάταλα ήταν από τα πιο γνωστά στέκια των Χίπης στην Ευρώπη. Πάντως οι «ξένοι» (Ολλανδοί, Ιταλοί κ.α) και οι ντόπιοι πλέον συνυπάρχουν αρμονικά, και συνθέτους την μοναδική ατμόσφαιρα του χωριού!

To τραπεζάκι του CaNova στο πεζόδρομο του Μύρτους

Και αυτό λοιπόν το εστιατόριο, ανήκει σε κάποιους Ιταλούς, που φαντάζομαι είναι πολλά χρόνια στο Μύρτος. Μας το συστήσανε φίλοι μας από το χωριό (ευχαριστούμε Εμμανουέλα!) αν θέλουμε κάτι ιδιαίτερο, αφού όπως μας είπαν ότι έχει αυθεντικό Ιταλικό φαγητό. Το Ιταλικό φαγητό, όπως βέβαια και η «αυθεντική» Ιταλική πίτσα, είναι μια «πονεμένη» ιστορία στην Ελλάδα και για να είμαι ειλικρινής δεν είχα και τις μεγαλύτερες προσδοκίες. Δεν λέω, μου αρέσει και η ελληνική πίτσα, αλλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την Ιταλική, και η (σχεδόν πάντα) βάπτιση της σε Ιταλική, είναι κοντά στα όρια της ιεροσυλίας :). Όμως, για πολύ καλή μου τύχη, διαψεύθηκα κατηγορηματικά! Δεν περίμενα ότι θα έβρισκα αυθεντικά Ιταλικά ζυμαρικά και πίτσα στην Ιεράπετρα και όμως εδώ ήταν μπροστά μου!

Εξαιρετικά τα χειροποίητα Νιόκι (από πατάτα) με σάλτσα από 4 τυριά.

Δοκιμάσαμε την σαλάτα με Ρόκα, Μοτσαρέλα και Ντομάτα και ήταν πολύ ωραία. Τα χειροποίητα όμως ζυμαρικά που πήραμε, ήταν εξαιρετικά! Οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε τα φρέσκα Τορτελόνι με σπανάκι όπως και τα νιόκι με 4 τυριά. Μετά ήταν η σειρά της πίτσα και εκεί ήταν η υπέροχη έκπληξη. Η πίτσα ήταν 100% αυθεντική Ιταλική, με εξαιρετικό λεπτό (επιτέλους!) ζυμάρι, τέλεια σάλτσα ντομάτας και ωραίο προσούτο.

Η pizza τολμώ να πω ότι ήταν «όλα τα λεφτά»!

Επιπλέον, το κατάστημα είναι πολύ ωραίο σαν χώρος, όπως βέβαια και όλα σχεδόν τα ταβερνάκια του Μύρτους, αφού βρίσκεται πάνω στον πεζόδρομο στην παραλία, με ωραίες πινελιές οπως τα μικρά τενεκεδάκια στα τραπέζια με Βασιλικούς.

…ακριβώς πάνω από την παραλία!

Εν κατακλείδι, ευχαριστηθήκαμε πραγματικά το φαγητό μας στο Ca Nova, και σίγουρα συνιστώ μια επίσκεψη για να δοκιμάσετε αυθεντική Ιταλική κουζίνα! Μπορείτε βεβαίως να το συνδυάσετε με μπάνιο στην παραλία του Μύρτους, ή και εκδρομή στο εξαιρετικό φαράγγι της Σαρακίνας που βρίσκεται λίγο πιο πάνω, με τα δροσερά νερά του. Αυτό βέβαια είναι ένα άλλο post… σύντομα στο IerapetraMyGuide! 🙂

Μοτσαρέλα με ρόκα… μμμμμμμμιαμ
Από ζυμαρικά τα αγαπημένα μου ήταν σίγουρα τα χειροποίητα Tortelloni με φρέσκο σπανάκι. Βέβαια μετά από αυτά δεν ξέρω αν θα ξαναφάτε τορτελίνι συσκευασίας…
Δύση στο Μύρτος… τέλεια!