Είναι η τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη και τα πρώτα μαύρα σύννεφα έφεραν την πρώτη μικρή βροχούλα στην Ιεράπετρα μετά από τρεις μήνες πεντακάθαρου ουρανού.

Συννεφάκια μετά από την πρώτη μικρή φθινοπωρινή βροχή...

Αντίθετα με άλλες περιοχές της Ελλάδας, ειδικά τις πιο βόρειες, στην Ιεράπετρα το καλοκαίρι είναι… Καλοκαίρι! Είναι μια υπόσχεση ότι για τρεις μήνες από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτέμβρη κατ’ ελάχιστο δεν  πρόκειται να εμφανιστεί κανένα συννεφάκι στον καταγάλανο ουρανό και φυσικά δεν θα πέσει ούτε μια σταγόνα βροχής.

( Θυμάμαι μια φορά μικρός, στο δημοτικό νομίζω, που είχαμε πάει οικογενειακώς στην Χαλκιδική για διακοπές κάποιον Αύγουστο. Νομίζω ήταν η πρώτη φορά που κατακαλόκαιρο ήμουν εκτός Κρήτης. Ήταν μια κλασική ζεστή μέρα του Αυγούστου όταν ξαφνικά σε 5 λεπτά μαζεύτηκαν σύννεφα και άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Εγώ ήμουν σε κατάσταση… ΣΟΚ! Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι είναι δυνατόν να βρέχει το καλοκαίρι, νόμιζα ότι είχε έρθει το τέλος του κόσμου 🙂 ! Ήταν τόσο παράξενο για μένα που ακόμη θυμάμαι εκείνη την ημέρα. Αργότερα βέβαια πιο μεγάλος έμεινα μερικά χρόνια στην Αγγλία και μετά από αυτό νομίζω τίποτα στον καιρό δεν σου κάνει εντύπωση :p )

Συννεφιά Ιεράπετρα
Χρωματικά δραματοποιημένη φωτογραφία της Ιεράπετρας με τα πρώτα σύννεφα του φθινοπωρου

Το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και φέτος, πιστά στο ραντεβού τους, έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα σύννεφα και μας χάρισαν μερικές δροσερές σταγόνες βροχής. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι το καλοκαίρι εδώ τελείωσε μια και η συννεφιά δεν κράτησε περισσότερο από μια ημέρα ενώ η ζέστη καλά κρατεί.

Οπότε αν δεν χορτάσατε ακόμη την θάλασσα μην το βάζετε κάτω. Οι συνθήκες είναι ακόμα ιδανικές για δροσερές καλοκαιρινές εξορμήσεις!

Σούρουπο στην Ιεράπετρα με συννεφιά
Το σούρουπο αυτή την εποχή είναι πραγματικά εντυπωσιακό!