…ή τουλάχιστον έτσι μου είπαν ότι λένε αυτή την παραλία! Είναι μια μικρή αλλά όμορφη παραλία, καλά κρυμμένη από τον κεντρικό δρόμο, ακριβώς μετά τα Αχλιά (Γαλήνη) στην Ιεράπετρα.

Βράχος - καράβι
Χαρακτηριστικός βράχος - φυσικό γλυπτό στην παραλία...


πάνω από την παραλία
πάνω από την παραλία

Την παραλία μου πρόδωσαν τα λίγα αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα πάνω στο δρόμο και ψυλλιάστηκα ότι «κάτι παίζει εκεί»! Δεν με απογοήτευσε αφού πρόκειται για μία άγνωστη μεν αλλά πολύ όμορφη παραλία ακριβώς κάτω από τον κεντρικό δρόμο Ιεράπετρας-Μακρύ Γιαλού αν και δεν φαίνεται από το αυτοκίνητο.

Για να πάτε εκεί από Ιεράπετρα παίρνετε τον κεντρικό δρόμο προς Μακρύ Γιαλό. Αφού περάσετε την γνωστή οργανωμένη παραλία στα Αχλιά θα πρέπει να έχετε το νου σας στο επόμενο μεγάλο πέταλο που κάνει ο δρόμος προς τα δεξιά. Στο τέλος της στροφής έχει ένα μικρό περιθώριο στα δεξιά του δρόμου, αρκετό για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Επίσης εκεί είναι πιθανό να έχει ήδη μερικά παρκαρισμένα αυτοκίνητα ενώ σε χρόνο θα σας πάρει περίπου από την Ιεράπετρα 20 λεπτά. Αφού παρκάρετε κατεβαίνετε με τα πόδια τον μικρό χωματόδρομο για την παραλία.

Μέρος της παραλίας "Της Γριάς το Πήδημα"

Η παραλία έχει όμορφα καθαρά νερά και ψιλό βοτσαλάκι ενώ χαρακτηριστικοί είναι οι βράχοι μέσα στο νερό, με έναν από αυτούς να μοιάζει με καράβι προσαραγμένο, ένα πραγματικό γλυπτό της φύσης!

Ο προσανατολισμός της παραλίας είναι τέτοιος που έχει σκιά από νωρίς το απόγευμα σε σημεία της παραλίας έτσι δεν θα χρειαστείτε ομπρέλα.

Τα πεντακάθαρα νερά της παραλίας από τον δρόμο...

Ενώ είναι ακριβώς από κάτω από τον κεντρικό δρόμο δεν θα σας ενοχλήσουν τα αυτοκίνητα γιατί ούτε φαίνετε ούτε ακούγετε φασαρία.

Η παραλία έχει ψιλό βοτσαλάκι ενώ τα νερά της είναι πολύ καθαρά. Το τοπίο γύρω της με τα βράχια και τα πεύκα είναι επίσης πολύ όμορφο!

Η παραλία έχει ψιλό βοτσαλάκι...
βράχια...