Χαρακτηριστική Σπηλιά στην Παραλία Στάουσα

Η πολύ όμορφη μικρή παραλία Στάουσα βρίσκεται στην περιοχή Καλό Νερό ανατολικά της Ιεράπετρας λίγο μετά το Μακρύ Γιαλό. Είναι πολύ χαρακτηριστική λόγο των σπηλιών που έχει ενώ η μεγαλύτερη από αυτές προσφέρει το πρωί τον ίσκιο της σε μέρος της παραλίας.

Η παράκαμψη για την παραλία

Για να φτάσετε εκεί από την Ιεράπετρα θα πρέπει να οδηγήσετε  από τον κεντρικό δρόμο ανατολικά προς το Μακρύ Γιαλό και αφού το περάσετε να κινηθείτε δεξιά προς Γούδουρα και όχι προς Σητεία. Συνολικά από την Ιεράπετρα η διαδρομή είναι περίπου 35 λεπτά.

Τα νερά της παραλίας είναι πεντακάθαρα ενώ έχει βοτσαλάκι και η πρόσβαση στην θάλασσα είναι πολύ εύκολη. Ακριβώς πάνω από την παραλία παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ και κατεβαίνετε λίγα σκαλιά.

Η Παραλία Σταούσα
Η Παραλία Στάουσα

Ακριβώς δίπλα (ανατολικά) είναι η παραλία Ανασκελού (ή Αθερινόλακος) ενώ στον οικισμό Καλό Νερό πάνω από την παραλία υπάρχουν λίγες ταβέρνες και ενοικιαζόμενα.

Γενικά το τοπίο μετά το Μακρύ Γιαλό προς Γούδουρα είναι πολύ ιδιαίτερο και άγριο και σίγουρα αυτή η εναλλαγή θα σας εντυπωσιάσει. Λίγο μετά το Καλό Νερό βρίσκεται η γνωστή μονή του Αϊ Γιάννη του Καψά χτισμένη στον γκρεμό στην είσοδος του φαραγγιού των Περβολακίων που αξίζει να επισκεφτείτε.

Νερά Σταούσα
Τα πεντακάθαρα νερά της Σταούσας

Σταούσα

Η διαδρομή από την Ιεράπετρα: