Γύρω από την Ιεράπετρα σε μικρή απόσταση υπάρχουν πολλά χωριουδάκια στα οποία μπορείτε να περάσετε το βράδυ σας με ρακή ή κρασάκι και φαγητό. Ένα από αυτά είναι το Κάτω Χωριό, το πιο μεγάλο ίσως χωριό της περιοχής, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε σε περίπου 10 λεπτά από την Ιεράπετρα οδηγώντας προς Άγιο Νικόλαο.  Έχετε το νου σας για την ταμπέλα στο δεξί σας χέρι, ώστε να μπείτε στο χωριό και μετά συνεχίζετε μέχρι την πλατεία που θα παρκάρετε το αυτοκίνητο σας.

Η πλατεία του Κάτω Χωριού το βράδυ
Η πλατεία του Κάτω Χωριού το βράδυ

Το καφενείο – ψησταριά «Η Συνάντηση» είχε τον περισσότερο κόσμο όταν πήγαμε εμείς και έτσι καθίσαμε σε αυτό. Το φαγητό ήταν καλό με τα συνηθισμένα κρεατικά στη σχάρα και μερικά μεζεδάκια. Η ρακή ήταν πολύ ωραία και συνοδευόταν με γευστικά πιατάκια ενώ τα λαχανοπιτάκια (δηλαδή χορτοπιτάκια… δεν έχουν λάχανο, απλά στην Κρήτη τα χόρτα τα λέμε και λάχανα για κάποιο λόγο…) ήταν νομίζω ιδιαίτερα νόστιμα.

Τα μεζεδάκια της ρακής... πολύ μου άρεσαν τα μακαρονάκια και οι πατατούλες!

Η πλατεία είναι γενικά μια όμορφη πλατεία χωριού με μεγάλα πλατάνια κάτω  από τα οποία βρίσκονταν τα τραπεζάκια του μαγαζιού. Όταν φτάσαμε ήταν γεμάτη με κόσμο κάθε ηλικίας και γενικά είναι καλή εναλλακτική επιλογή για φαγητό λίγο έξω από την πόλη.