Από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής και λίγο παρεξηγημένη όμως γιατί παλιότερα είχε βράχια και η πρόσβαση από την παραλία στη θάλασσα δεν ήταν τόσο εύκολη. Τώρα πάντως έχει άμμο και βοτσαλάκι στο μεγαλύτερο μέρος της και με τα πραγματικά κρυστάλλινα νερά της είναι σίγουρα μια από τις παραλίες που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε!

Ομπρέλα από κλαδιά φοίνικα
Αυτές οι ομπρέλες έχουν φοβερή φωτογένια!

ο δρόμος που κατεβαίνει στην παραλία

Βρίσκεται ανατολικά της Ιεράπετρας ακριβώς μετά το χωριό Κουτσουνάρι ανατολικά του ξενοδοχείου Κάκκος Bay. Από Ιεράπετρα ακολουθάτε τον κεντρικό δρόμο προς Μακρύ Γιαλό και μόλις δείτε στο ξενοδοχείο Κάκκος Bay μπαίνετε στο Parking του και κατεβαίνετε προς τα αριστερά σε έναν τσιμεντένιο κατήφορο που θα δείτε.

Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη αν και θα βρείτε λίγες ξαπλώστρες καθώς και μερικές ιδιαίτερα όμορφες ομπρέλες από κλαδί φοίνικα που όμως δεν κάνουν και πολύ σκιά. Παρόλα αυτά υπάρχουν άφθονα Αλμυρίκια που θα σας προσφέρουν την σκιά τους!

Παραλία Κακιά Σκάλα
Γενική άποψη της παραλίας

Στην Δυτική πλευρά της παραλίας πάνω στην άμμο υπάρχουν τα ενοικιαζόμενα «Αποθήκες» (πρώην αποθήκες που διαμορφώθηκαν κατάλληλα) ενώ στον χωματόδρομο της παραλίας θα δείτε και άλλα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Κάτω από τα διαμερίσματα και μέχρι το ύψος της ταβέρνας έχει συνήθως την περισσότερη άμμο και είναι το καλύτερο μέρος για να μπείτε στο νερό.

Στην άλλη άκρη της παραλίας ονομάζετε συνήθως «λιμανάκι» και είναι πιο εύκολη η πρόσβαση από το λιμανάκι των Φερμών αλλά μπορείτε αν θέλετε να περπατήσετε και κατά μήκος της παραλίας για να πάτε εκεί.

Τα νερά εδώ είναι πραγματικά πεντακάθαρα με εξαιρετική διαύγεια ενώ συνήθως ο αέρας «κόβει».

Κρυστάλινα νερά
Όταν λέμε κρυστάλλινα νερά... το εννοούμε!

Πάνω στο χωματόδρομο της παραλίας υπάρχει η ταβέρνα «Avra» η οποία έχει πολύ προσεγμένο και καλό φαγητό. Δεν έχει συνήθως πολλές επιλογές στο μενού αλλά αυτό συχνά σημαίνει πολύ καλύτερη ποιότητα σε αυτά που προσφέρει. Πρέπει να δοκιμάσετε τον μουσακά που είναι πολύ γευστικός και ελαφρύς συνάμα αφού τα υλικά αντί για το τηγάνι τα ετοιμάζουν στο φούρνο. Επίσης τα σπιτικά και όχι έτοιμα τυροπιτάκια ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Εναλλακτικά για φαγητό μπορείτε να πάτε και στα Φέρμα, το αμέσως επόμενο χωριό που ξεκινάει πάνω από την δυτική πλευρά της παραλίας στην ταβέρνα του Λαθούρη που είναι περίπου στα μέσα του οικισμού πάνω στον κεντρικό δρόμο στην αριστερή πλευρά (όχι από την μεριά της θάλασσας). Η κυρία Κατερίνα φτιάχνει καταπληκτικούς Χοχλιούς Μπουμπουριστούς (από τους καλύτερους που έχω φάει στην περιοχή) και ξέρει να ψήνει πολύ ωραία τα ψάρια. Το μαγαζί βέβαια δεν έχει θέα αλλά μια αυλή στο πίσω μέρος όμως το φαγητό μάλλον θα σας αποζημιώσει για αυτό!

Σούρουπο στην παραλία
Όταν σουρουπώνει η παραλία έχει μια φανταστική αύρα...

Στο πίσω μέρος της παραλίας φαίνεται το τέλος του φαραγγιού του Μυλωνά που ξεκινάει από το χωριό Αϊ Γιάννης (Άγιος Ιωάννης). Αν σας αρέσουν τα φαράγγια και οι πεζοπορείες μπορείτε να ξεκινήσετε από εδώ την ανάβασή σας μέσα από μια υπέροχη διαδρομή. Δεν το έχει κάνει ακόμα οπότε δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες όμως ελπίζω να το περάσω σύντομα. Θα σας ενημερώσω αν τα καταφέρω!

Όταν σουρουπώνει η παραλία έχει ιδιαίτερη ομορφιά και αξίζει να καθυστερήσετε λίγο την αναχώρησή σας ή να δειπνίσετε την συγκεκριμένη ώρα στην ταβέρνα για να απολαύσετε τα υπέροχα ροζ χρώματα του ουρανού.

υπέροχο γαλάζιο
υπέροχο γαλάζιο...
από ψηλά...
από ψηλά...
Υπέροχοι βράχοι
Υπέροχοι βράχοι