Η παραλία Διασκάρι βρίσκεται αμέσως μετά το Μακρύ Γιαλό και είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για μπάνιο αν μένετε εκεί γύρω ή στην Ιεράπετρα. Ο δρόμος είναι καλός και από την Ιεράπετρα θα κάνετε περίπου 30 λεπτά για να φτάσετε εκεί. Η παραλία έχει ψιλό βοτσαλάκι και λίγα μόνο βράχια στην αρχή της. Επίσης, τα βότσαλα έχουν πάρα πολύ όμορφα τυρκουάζ και μελιτζανί χρώματα!

Ξάπλα στην αιώρα στο Διασκάρι...
Ξάπλα στην αιώρα στο Διασκάρι...

Για να φτάσετε εκεί από Ιεράπετρα πηγαίνετε προς Μακρύ Γιαλό. Στο τέλος του παραθαλάσσιου χωριού έχει ένα ανήφορο με ένα μεγάλο ξενοδοχείο (Sunwing). Περνάτε το ξενοδοχείο και μετά θα δείτε δεξιά του δρόμου άλλο ένα ξενοδοχείο με όνομα «Μικρή Πόλη». Το επόμενο δρομάκι δεξιά οδηγεί στην παραλία. Υπάρχει και πινακίδα που γράφει Diaskari Beach οπότε είναι εύκολο να το βρείτε!

Αν σας αρέσει το κολύμπι έχει άφθονο χώρο και μπορείτε να πάτε κολυμπώντας και στην αμέσως διπλανή παραλία του Λαγκαδά.

Διασκάρι
Τα στέγαστρα με τις αιώρες στο Διασκάρι

Το κλου βέβαια της συγκεκριμένης παραλίας είναι τα 10 καλαίσθητα  ξύλινα στέγαστρα με τις αιώρες που διατηρεί η ταβέρνα εκεί και μπορείτε να τις νοικιάσετε αντί για ομπρέλες, αρκεί βέβαια να προλάβετε! Υπάρχει επίσης ντους αλλά γενικά δεν είναι μια οργανωμένη παραλία αλλά μόνο για τα πρώτα λίγα μέτρα της, οπότε μην σας αποθαρρύνει αυτό αν σας αρέσουν οι πιο φυσικές καταστάσεις! Σίγουρα πάντως είναι μια ήσυχη παραλία, ιδανική για relax.

Στην παραλία υπάρχουν επίσης λίγα πολύ όμορφα ενοικιαζόμενα (πετρόχτιστα, παλίες αποθήκες) , κυρίως με Ιταλούς ενοίκους. Τέλος, αν πεινάσετε υπάρχει μια πολύ γραφική ταβερνούλα με τραπέζια κάτω από ένα αιωνόβιο αλμυρίκι ακριβώς μπροστά από τη θάλασσα. Το φαγητό εκεί είναι καλό, ενώ έχει και μερικά ενδιαφέροντα πιάτα όπως χόντρο με θαλασσινά.